Zpět do výpisu článků

Jasanová postel – extrémně odolná kráska s kresbou

10. zaří 2019

Potřebujete pevnou, tvrdou, a přitom pružnou postel, která vydrží všechny vaše postelové radovánky, a to i včetně skákání dětí? Pak si pořiďte jasanovou postel. Těžko byste totiž hledali houževnatější druh dřeva.

jasan

Na jasanové posteli se krásně vyspí všichni

Možná si ještě pamatujete, když jste kdysi v zimě brázdili kopce na sáňkách nebo dřevěných lyžích - jasankách, které se vyráběly jedině z jasanu a vydržely i několik generací. Stejně tak se hodně využívá pro nářadí do tělocvičny. Jasanová postel je ideální pro všechny bez rozdílu věku.

Neutrální barva a krásná kresba

Mezi výhody jasanu patří také jeho neutrální barva, která se hodí do každého interiéru, a ještě navíc vzbuzuje pocit tepla. Barva bývá smetanová až narůžovělá s tmavohnědým jádrem – každý strom to má trošku jinak, přičemž záleží i na jeho stáří. Výrazné letokruhy pak tvoří krásnou kresbu.

3 další zajímavosti o jasanu:

Používalo se k výrobě kočárů a karoserií prvních aut
Vnímání jeho energie posiluje rozhodnost a sílu vůle a také mírní deprese a smutek
Podle severské mytologie vznikl první muž oživením jasanového dřeva

Dřevěná postel z masivu

Dřevěná postel z masivu je také nesporně kvalitnější a déle vám vydrží. Navíc se s přibývajícími roky stává stále krásnější a jasanové dřevo získává nazlátlý lesk

Užijte si výhody jasanové postele

Zaujala vás jasanová postel? GW design ji nově zařadil do své nabídky, takže si výhod jasanového dřeva můžete užít i vy. Máte nějaké dotazy? Neváhejte nás kontaktovat.

Chci nezávazně poptat