Zpět do výpisu článků

Jaký rošt vybrat do postele?

18. říjen 2017

Pamatujte, že není na světe postelový rošt ten, který by se zavděčil všem. Každý z nás má jiný způsob spánku a specifické požadavky. Pojďme se tedy podívat na základní body, na které byste během výběru roštu neměli zapomenout.

jaký rošt do postele

Základní členění roštů na postel

Ideální je, když pořizujete matraci a rošt zároveň – můžete tak sladit všechny požadavky během jednoho rozhodování. Rošty na postel se dělí na laťové a lamelové a oba tyto typy se dále dělí do tří kategorií:

Klasické pevné rošty
Výklopné rošty (čelní či boční)
Polohovatelné rošty

E-shop posletových roštů

V současné době jsou u zákazníků oblíbené spíše vyšší a tvrdší matrace, které váhu těla rovnoměrně rozprostřou a rošt již není tak zatížen. Přesto plní rošt při spánku důležitou funkci, a tou je odvětrání matrace, ve které se tvoří vlhko. Mezery mezi latěmi či lamelami by neměly být větší než 6 cm – ve větších mezerách se může matrace deformovat.

Jaké doporučujeme kombinace roštů a matrací?

Postelové rošty sami vyrábíme, a tak vám rádi s výběrem nejen poradíme, ale také připravíme rošt na míru vašemu spánku. Jaké kombinace se nám dobře osvědčily?

 Lamelový rošt a latexová matrace – dobrá volba pro milovníky měkčího spaní či spaní především na boku.
 Lamelový rošt a matrace z líné pěny – vhodné řešení pro všechny, kteří chtějí během spánku dopřát kloubům a zádům nadstandardní pohodlí.
 Laťový rošt + pružinová matrace – pro spánek vhodná kombinace, pružinovou matraci můžete vyměnit i za latexovou či pěnovou.
 Polohovací rošt a latexová matrace – latex je velmi pružný, proto se bez problému lehce přizpůsobí i roštu s nejvyšší polohou v sedě.

Co ovlivňuje výběr roštu?

Rozměr postele – nezapomeňte, že výběr roštu i matrace začíná již u postele
Typ matrace – jak jsme se již zmiňovali výše, každá matrace si žádá své
Hmotnost a výška člověka – dle typu postavy se liší zóny roštu i zátěž
Způsob spánku – pro někoho je příjemnější vícezónový rošt, jiný jeho přednosti během spánku nevyužije
Cena – průměrně se cena roštu pohybuje od 1 000 Kč do 5 000 Kč

Sháníte také matraci a postel z masivu? I s tím vám rádi pomůžeme. Podívejte se na několik tipů, jak vybrat správnou matraci a v případě dřevěné postele neváhejte nahlédnout do e-shopu. Naleznete v něm postele naší vlastní výroby, a pokud vás žádná z nich neosloví, vytvoříme vám postel na míru.

Máte otázky? Neváhejte nás kontaktovat.